Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Renginys ,,Tautinės juostos kūrimas“

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-01-26
  • Kategorija: Renginiai

Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 3b klasės mokiniai dalyvavo lietuvių kalbai skirtame  renginyje ,,Tautinės juostos kūrimas“. Vaikai, susipažinę su Lietuvos etnografiniais regionais, jų etniniais skirtumais, tyrinėjo tautines juostas. Juostos – neatskiriama tautinio kostiumo dalis. Jomis lietuviai papuošdavo ar susijuosdavo įvairius drabužius:  sijonus, prijuostes, liemenes, kojines ar galvos apdangalus. Juostos buvo audžiamos iš vilnos, dominuodavo žalia, raudona, violetinė, geltona, rečiau juoda ir balta spalva. Vaikai susipažino su juostų raštuose vaizduojamomis eglutėmis, rombais, grėbliukais, roželėmis, žvaigždutėmis bei sužinojo, kokia yra simbolių reikšmė.

             Susipažinę ir patys bandė kurti: juostose panaudojo baltiškus simbolius ir dominavusias spalvas. Džiugu, kad vaikams pavyko įsijausti ir jų darbuose išryškėjo lietuviškų raštų kompozicijos.

           Klasėje esanti parodėlė maloniai džiugina visus apsilankiusius. Vėliau juostas bus galima pamatyti mokyklos bibliotekoje, o dar vėliau jos džiugins Anykščių L. ir S. Didžiulių bibliotekos skaitytojus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos