Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Kalėdoms artėjant

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2022-12-03
  • Kategorija: Renginiai

 Gruodžio 2 d. Anykščių Antano Baranausko 5b klasės mokiniai pažintį su Rokiškiu pradėjo nuo bažnyčios, po to nukeliavo į Rokiškio dvarą, kur dalyvavo Rokiškio krašto muziejaus organizuojamose edukacijose „Šventinių meduoliukų dekoravimas“ ir „Puošiu Kalėdas tvariai“. Edukacijos yra Kultūro paso programoje, todėl mokiniams nekainavo. Abi edukacijos vyko gražioje Rokiškio dvaro aplinkoje, kurioje atsispindi Lietuvos ir šio krašto praeitis.

Kalėdinių meduolių dekoravimo veikloje mokiniai buvo supažindinti su kvapnia ir turtinga meduolių kepimo istorija, kuri yra ir Lietuvos kulinarijos paveldo dalis. Visa aplinka užbūrė dalyvius cinamono, kardamono, medaus, imbiero ir gvazdikėlių kvapais. Mokiniai kūrė savo kalėdinio  meduolio dekoravimo raštus, išpuoštą  parsivežė namo, o nedekoruotus meduoliukus ragavo su karšta, kvapnia kakava.

Po to susipažino ir patys pabandė  kurti šventinę dekoraciją,  tausojant aplinką, nenaudojanti dirbtinių papuošimų. Edukacinėje veikloje „Puošiu Kalėdas tvariai“ mokiniai turėjo galimybę susikurti kalėdinę dekoraciją vien iš natūralių medžiagų. Tokia dekoracijų gamyba yra  etninės kultūros dalis, su kuriais buvo supažindinti mokiniai. Pamatė ir išbandė, kaip kurti dekoracijas naudojant rugio, kviečio, miežio, avižų šiaudus. Specialistė papasakojo, kaip žaliavos paruošiamos bei laikomos. Edukatorei pamokant ir padedant,  kiekvienas pasigamino šiaudinę sodo dalelę, kurią pasiėmė su savimi.

Apžiūrėjo prakartėlių parodą ir gėrėjosi danieliais dvaro aptvare.     


         Dėkojame Rokiškio krašto muziejaus darbuotojoms už įdomias, naudingas veiklas ir šiltą priėmimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos