Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Šeštokai nagrinėjo žirgo temą

 Mokykloje vykdoma projektinė veikla „Ieškok! Atrask! Bandyk!“. Šeštokai pasirinko žirgo temą „Žirgas žmogaus gyvenime“. Kruopščiai suplanavome veiklas ir du mėnesius visų dalykų pamokose buvo nagrinėjome žirgo temą.

Šeštokai mokėsi lietuvių liaudies dainų, matematikos pamokose skaičiavo žirgo figūrą užpildytų figūrų plotą ir perimetrą, mokėsi eilėraščių anglų kalba, pristatė prancūziškus dialogus, informacinių technologijų, istorijos ir etikos pamokose sukurtus kryžiažodžius. Baigiamajame renginyje pristatė ne tik dailės pamokose nupieštus piešinius, bet ir keramikos  darbus. Mokiniai kalbėjo apie žirgų sportą, kokį vaidmenį žirgai vaidino istorijoje.

Lietuvių kalbos ir literatūros pamokose mokiniai skaitė R. Vanago apysaką „Mergaitė ant žirgo“, parašė atsiliepimą apie knygą, po to iš keturių rašinių sudėjo į vieną grupinį rašinį, jį pristatė baigiamojoje konferencijoje, kurioje dalyvavo ir knygos autorius. R. Vanagas atidžiai stebėjo mokinių pristatymus, kalbėjo apie kūrybos procesą, skatino šeštokus domėtis, tyrinėti, ieškoti ir tada bus galimybė surasti.

Pasibaigus projektui 6a ir 6b klasių mokiniai džiaugėsi, kad mokytis buvo tikrai įdomu, nes visų dalykų pamokose kalbama ta pačia tema, užduotys įdomios, kūrybiškos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos