Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Mokykloje vykdomas projektas ,,Aš noriu, galiu ir turiu būti sveikas"

 Lapkričio 24 d. 7b, 8a ir 8b klasių mokiniai vyko į susitikimą su žmonėmis besigydančiais nuo priklausomybės ligų. „Vilties Švyturys“ – bendruomenė, kurioje sveiko gyvenimo viltį atranda nuo alkoholio, narkotikų ir psichotropinių medžiagų priklausomi asmenys. Mokiniai susitiko su trimis jaunais žmonėmis, kurie liudijo apie savo gyvenimą iki reabilitacijos ir kaip jiems sekasi kovoti su savo priklausomybėmis dabar. Mokiniai suprato, kaip sunku pripažinti pačiam sau, kad esi priklausomas, o jau įveikti priklausomybę yra didžiulis darbas su savimi.

Taip pat Kėdainių turizmo centro gidės vedami, aplankėme Kėdainių senamiestį: rotušę, bažnyčias, sinagogas, Kėdainių Šviesiąją gimnazija, kuri įsikūrusi puošniame renesanso stiliaus dviejų aukštų pastate Didžiojoje Pilies gatvėje.

Lapkričio 28 d. mokykloje lankėsi lektorės R.Pešelytė ir M.Bardzilauskaitė. Aštuntokams jos vedė užsiėmimus „Lytiškumo ugdymas“ ir „Savęs pažinimas“. Lektorės su mokiniais aptarė lyčių stereotipus, dirbo grupėse, diskutavo.

Šie renginiai finansuoti iš Anykščių raj. savivaldybės finansuojamo projekto ,,Aš noriu, galiu ir turiu būti sveikas" lėšų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos