Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Skaitmeninių įgūdžių ir verslumo projektas mergaitėms

Rugsėjo 28–29 d. vyko skaitmeninių ir verslumo įgūdžių projektas, kurį organizavo „Lietuvos Junior Achievement“ ir „Western Union“ įmonės. Ir Anykščių J. Biliūno gimnazijoje buvo vykdomos veiklos, kuriose dalyvavo veikose ir Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 8 ir 10 klasių aštuonios mokinės Kotryna, Rusnė, Ieva, Izabelė, Ugnė, Aistė, Vesta ir Agnė. 

Skaitmeninių ir verslumo įgūdžių projektas skirtas moksleivėms, juo siekiama paskatinti merginas išbandyti skaitmenines technologijas, suteikti žinių ir įgūdžių skaitmeninės verslininkystės srityje.

Per šiuos mokymus moksleivės sprendė socialines problemas, plėtojo savo novatoriškas verslumo idėjas, eksperimentavo ir mokėsi kurti mobiliųjų aplikacijų prototipus.

Mokymų metu merginos dirbo grupėse ir sprendė tris skirtingas problemas: plastiko naudojimo, skurdo ir priklausomybių mažinimo. Dirbdamos grupėse merginos išsigrynino problemą bei numatė problemos sprendimo būdus ir skaitmeninį jų įgyvendinimą kuriant mobiliosios programėlės prototipą.

Mokinių įspūdžiai:

Projekto veiklose kūrėme mobiliąsias programėles, kad išspręstume dabartinio pasaulio problemas, kaip plastiko tarša, žalingų medžiagų priklausomybę ir skurdą. Darbas buvo komandoje, viskas vyko sklandžiai ir draugiškai, įgavome patirties, drąsos bei susipažinome su nuostabiais žmonėmis, kurie padėjo mums tobulinti save ir mūsų sukurtas programėles. Mums labai patiko, išsinešėme tik geras emocijas.
Kotryna 8b

Man patiko bendradarbiauti su svečiais, su mokinėm ir mokytojais dirbti komandoje. Sužinojau kaip įgyvendinti idėjas, kuriant joms programėles. Buvo naudinga klausytis sėkmės istorijų, kaip pavyksta įgyvendinti savo tikslus ir sėkmingai investuoti.
Aistė 8a

Man labai patiko dalyvauti projekte, nes sužinojau daug įdomios informacijos apie verslą. Išgirdau sėkmingų verslininkų istorijų, kurios užkrečia siekti savo svajonių. Dirbau grupėje su kitų mokyklų mokinėmis ir sukūrėme labai įdomią bei naudingą programėlę apie sveiką gyvenimo būdą. Anksčiau kurti programėlių nemokėjau, todėl buvo įdomu išmokti.
Vesta 8a

Nepamirškite padėkoti autoriui