Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Mokyklos komanda dalyvavo mokymuose

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-10-31
  • Kategorija: Pranešimai

Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos komanda (mokyklos direktorė D. Kugienė, mokytojos G. Vaičiūnienė, D. Guobužienė, R. Šerepkienė, J. Girnienė, R. Kacevičienė, D. Nefienė dalyvavo tęstiniuose ET Europos šiuolaikinių kalbų centro mokymuose ir konsultacijose „Jaunieji migrantai“ „Parama daugiakalbėms klasėms“.

Tai jau antras susitikimas su ekspertėmis Catherine Carre-Karlinger (Lincas, Austrija) ir Chantal Muller (Namaras, Belgija).  Aktyviai dalyvavome diskusijose, atlikome daug įvairių užduočių. Aptarėme požiūrį į kalbų ir kultūrų įvairovę, nagrinėjome mitus ir faktus apie daugiakalbystę. Daug laiko skyrėme ieškodami atsakymo į klausimą, kaip padėti besimokantiems išsiugdyti teigiamą požiūrį į kalbų ir kultūrų įvairovę. Gavome daug naudingos informacijos, kaip skatinti mokymosi procesą, mokantis kalbų visoje mokymo programoje, kaip vertinti rezultatus daugiakalbėje aplinkoje.

Praėjusiais metais baigdamos mokymus ekspertės paskyrė namų darbus: apibendrinti, ką pavyko pasiekti per metus ir pasidalinti patirtimi. Tai ir padarėme. Džiaugiamės, kad ekspertės ir kolegos mūsų darbu liko patenkinti.  Mokymus baigėme numatydami tolimesnę veiklą. Mūsų komanda planuoja stiprinti lietuvių kalbos mokymą mokiniams, kurių gimtoji kalba ne lietuvių, visų dalykų pamokose vadovaudamiesi principu mokytojas – mokytojui, galvosime, kaip dalintis gerąja patirtimi su kitomis įstaigomis, dirbančiomis su įvairiakalbiais mokiniais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos