Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Pamokos miške

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Pranešimai

Spalio 19–20 d. Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 5a ir 5b klasės mokiniai  su mokytoja Skirmante Banienė  pradėjo veiklas VMU inicijuotame pilotiniame projekte „Pamokos miške“. Prie pilotinio projekto prisijungė 30 bendrojo ugdymo įstaigų iš aštuonių savivaldybių.

Projekto tikslas yra prisidėti prie mokinių ugdymo proceso gilinant gamtamokslines žinias, atliekant daugiau praktinių užduočių miške, plačiau supažindinti su miškininkyste. Mokinių, mokytojo ir VMU specialistų bendradarbiavimas ir įsitraukimas yra labai svarbus ir reikšmingas, nes sudaro puikias galimybes gilinti žinias gamtos pažinimo, saugojimo, tausojimo ir miškininkystės srityse.

 Pirmos pamokos – praktinė patyriminė veikla vyko VMU Anykščių regioniniame padalinyje Mikierių girininkijoje. Pamokas kartu su mokytoja vedė miškininkai Laimis ir Monika. Mokiniams reikėjo  atpažinti medžius, išmokti matuoti jų amžių, aukštį, sukurti atsakingo elgesio taisykles miške. Mokymasis  vyko aktyviai, naudingai ir linksmai.

Veiklos numatytos 2023–2024 mokslo metais. Yra kiekvienam suplanuotos konkrečios mėnesio temos, kurios atitinka ugdymo programą. Mokiniams buvo įdomu stebėti miško aplinką, sužinoti, kodėl kirtavietėse lieka pavieniai medžiai, išsiaiškinti, koks yra miškininko darbas. Pirmos pamokos parodė, kad mokytis apie gamtą gamtoje yra puiku. Ačiū projekto iniciatoriams ir dalyviams: mokiniams ir VMU  darbuotojams už turiningas ir naudingas pamokas miške.                          

                                                                                            

                                                                                                       

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos