Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Aštuntokų veikla projekte „Ieškok! Atrask! Bandyk!“

Aštuntos klasės pasirinko temą „Medis – žmogaus pasaulėjautos ir kasdieninio gyvenimo dalis“. Išsikėlėme bendrą tikslą – supažindinti su medžiu kaip žmogaus pasaulėjautos dalimi ir jo pritaikymu kasdieniniame gyvenime – ir ėmėme planuoti mokomųjų dalykų veiklas.

Lietuvių kalbos ir literatūros pamokose kalbėta apie Pasaulio medį, analizuotas S. Daukanto girių aprašymas. Užsienio kalbų pamokose skaitytas „Anykščių šilelis“, mokytasi medžių pavadinimų, jų dalių angliškai, rusiškai, prancūziškai, vokiškai.

Matematikos pamokose skaičiuotas medžio tūris ir kaina, pagal medžių diagramas mokytasis skaičiuoti tikimybes, gamtos mokslų pamokose kalbėta apie miškų naudingumą, tyrinėtas medžių augimo greitis, gilintasi į fotosintezę, istorijoje ieškota medžių reikšmės lietuvių tautai, tikyboje kalbėta apie Adomą ir Ievą, dailėje dirbta su Gyvybės medžiu, geografijoje ieškota įspūdingų medžių, technologijose susipažinta su drožyba, fizinio ugdymo pamokose analizuoti mediniai sporto įrankiai, mokytasi dainų apie medžius.

                      O štai informacinių technologijų pamokose visa medžiaga apibendrinta, suredaguota ir sudėta į du laikraščius – „Šilelis“ ir „Atžalynas“.

                                                                    Auklėtojos Renata ir Dangira

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos