Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

STEAM diena Mikierių girininkijoje

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2024-06-04
  • Kategorija: Pranešimai

Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos šeštų klasių mokiniai birželio 3 d. dalyvavo VMU organizuotoje STEM dienos „Kaip užauginti medį?“ veiklose. Mokiniai padedami miškininkų ir mokytojų turėjo atlikti įvairias veiklas keturiose gamtos stotelėse. Kiekvienas mokinys turėjo užduočių lapus, kuriuos pildė individualiai, o matavimus ir tyrimus bei kūrybinę užduotį atliko komandose.

Turėjo kiekvienas įvardinti stotelės pavadinimą pagal atliktas veiklas. Reikėjo atpažinti medžių sodinukus ir jų sėklas, ištirti  lakmuso popierėliu dirvožemio rūgštingumą. Kitoje stotelėje mokėsi  pamatuoti miškininkų pažymėtų medžių skersmenį, apimtį, apskaičiuoti medžių amžių keliais būdais (metinio prieaugio, Preslerio grąžtu). Trečioje stotelėje mokiniai sužinojo, kokia gali būti medžių apsauga ir patys ją kūrė bei pristatė. Paskutinė ketvirta stotelė – dienos įspūdžių ir emocijų perteikimas bei kūrybinė užduotis, naudojant miško medžiagą, jį tausojant  – Žemės menas.

Oras ir aplinka prie Preigodo ežero buvo puiki, kaip ir miškininkų suplanuotos veiklos, kurias mokiniai įvertino savo užduočių lapuose: man tai patinka,  aš jaučiuosi laiminga, kad daug sužinojau, miškingai džiaugsminga, įspūdingai sėkminga diena,  įdomu, nauja, linksma nors daug uodų.

Ačiū organizatoriams ir dalykų mokytojams, kurie padėjo mokiniams mokytis gamtoje ir iš gamtos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į mokyklą
Naujienų archyvas