Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Keliavome siauruku kartu su žemaitukais

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-06-03
  • Kategorija: Pranešimai

Būrelis mūsų mokyklos mokinių, lydimi mokytojų Olenos Horinovos ir Dangiros Nefienės, nuvykę į Panevėžio geležinkelio stotį sėdo į vagoną ir prasidėjo keturių valandų kelionė į Anykščius. Ne šiaip kelionė, o kartu su devintos kelionės mediniais tekiniais „Su žemaitukais, į bėk bėk, žirgeli!“ keliautojais ir jų žirgais – žemaitukais.

Žemaitijoje pradėję kelionę keliautojai pasiekė Panevėžį, iš jo paskutinis kelionės etapas – istoriniu siauruku į Anykščius. Mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su žemaitukų šeimininkais, matyti, kaip rūpestingai kiekvienoje stotelėje rūpinamasi savo žirgais, išgirsti žemaitiškų dainų.

Sustoję geležinkelio istorinėse stotyse  – Raguvėlėje, Surdegyje, Troškūnuose – apžiūrėjome pastatus, vaišinomės šeimininkės Apolonijos, kurią „netyčia sutikome“ pakelėje, krepšyje buvusiais skanėstais. Smagi bendrakeleivė pasakojo apie siauruką, arklius, uždavė vaikams klausimų, užminė mįslių. Kelionė neprailgo, o Anykščiuose susidomėję laukėme išvedamų iš vagono žirgų – žemaitukai puikiai ištvėrė kelionę ir dalyvaus tradicinėje šventėje „Bėk bėk, žirgeli“.

Dėkojame Antano Baranausko ir Antano Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus direktoriui Antanui Verbickui ir Arklio muziejaus vedėjui Mindaugui Karčemarskui už puikią kelionę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos