Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Auga baranauskiečių miškas

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-05-11
  • Kategorija: Pranešimai

     Sakoma, kad žmogus savo gyvenimą praleido prasmingai, jei užaugino vaiką, pastatė namą ir pasodino medį. Daugelis mūsų mokyklos mokinių pastatys dar ne vieną namą ir užaugins ne vieną vaiką. Tačiau ar visi jau galime pasigirti, jog sodinome medžius?

     Gegužės 10 d. būrys Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos mokinių su mokytojomis S. Baniene ir D. Barauskiene vyko į Kurklių šilą padėti miškininkams sodinti medelių. Suartoje, sodinti paruoštoje aikštelėje mokiniai, išklausę  Anykščių Kavarsko girininkijos girininko V. Juodviršio instruktažą, ėmėsi darbo. Netrukus ilgose vagelėse ėmė ryškėti pasodintų eglučių eilutės. Šiltą popietę 40 arų plote mokyklos mokiniai pasodino 1250 eglučių daigų. Šis naujai atkurtas miškas pavadintas Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos  mišku – į žemę įkalta atminimo lentelė.

    Po darbo vaikai žaidė, kepė ant laužo dešreles ir zefyrus. Grįždami užsuko prie Kurklių pilkapių, esančių girininkijos miškuose. Girininkas papasakojo apie archeologų rastus pagonybės laikus siekiančius kapus ir laidojimo tradicijas.

    P.S. Tos pačios dienos pavakarę trečiokė Augustė Ž. pakvietė savo senelius, mamą, brolį vykti apžiūrėti pasodinto miško. Mergaitė su pasididžiavimu pasakojo, kaip sodino, net  žino savo pasodintus medelius. Mama Jurga labai dėkoja už prasmingą iniciatyvą ir kad vaikai galėjo prisidėti prie prasmingo ir kilnaus darbo.

        

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos