Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Prancūzų kalbos šventė „Vive l‘amitié“( „Tegyvuoja draugystė“)

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2024-03-26
  • Kategorija: Renginiai

 Kovo 20 d. Anykščių L. Ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje vyko prancūzų kalbos šventė „Vive l‘amitié“( „Tegyvuoja draugystė“), skirta Tarptautinei frankofonijos dienai paminėti. Popietėje dalyvavo Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 5 klasių „prancūziukai“.

      Frankofonija – tarptautinė organizacija, vienijanti šalis ir regionus, kurių bendra kalba yra prancūzų kalba. Tai 88 šalys visuose 5 žemynuose. Frankofonija – tai daugiakalbystė, inovatyvumas, naujos galimybės, spalvinga kultūrų įvairovė, demokratijos, taikos ir tolerancijos sklaida.

      Šventė prasidėjo lauke, prie plytelės su užrašu „Bonjour“, kuri buvo atidengta 2014 m. kovo mėn. minint Frankofonijos dieną.

        Renginio metu skambėjo prancūziška muzika, mokiniai dainuodami pasikartojo prancūzų k. abėcėlę, skaičius. Po to pasiskirstę į keturias komandas, dalyvavo draugiškoje viktorinoje apie Prancūzijos ir kitų šalių istoriją, geografiją, literatūrą, garsius šios šalies žmones. Pasibaigus popietei ragavo prancūziškų vaišių – bagetės su džemu ir kakava. Esame dėkingi Vaikų skyriaus visai komandai už gražią šventę ir šiltą priėmimą. Lauksime kitų susitikimų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos