Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Nors kieme šaltukas, bet širdy Kaziukas

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2024-03-09
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 8 dieną, penktadienį, Antano Baranausko pagrindinėje mokykloje šurmuliavo tradicinė Kaziuko mugė. Tai Šv. Kazimierui, Lietuvos valstybės globėjui ir jaunimo užtarėjui, pagerbti, mokyklos bendruomeniškumui ugdyti, kultūros paveldui puoselėti, skirta šventė.

Mokyklos koridorius užtvindžiusi margaspalvė, tautiniais drabužiais ir aksesuarais apsirėdžiusi prekybininkų ir pirkėjų minia pirko, pardavė, o kai ką už dyką atidavė. Visi rado, ko ieškojo.

Įpusėjus prekybai, aktyviausieji 1–4 klasių mokiniai dalyvavo greitakalbių konkurse. Raiškiausiai, greičiausiai ir taisyklingiausiai greitakalbes perskaitė 4b klasės berniukai ir buvo apdovanoti gardžiais riestainiais. Greitakalbystės talentą išbandė ir pradinių klasių mokytojos Daiva Barauskienė ir Daiva Guobužienė. Žavimės jų puikia dikcija.

Neliko nepastebėti ir Kaziuko mugės, Lietuvos kultūros paveldą puoselėjantys prekybininkai. Negalėjome atsižavėti Kaziuko mugės puošmenomis – verbomis, įvairiais tradiciniais rankdarbiais, kepiniais. Be namelių neliks ir į gimtąją šalį parskridę sparnuočiai. Jais pasirūpino ir inkilus pagamino 2b klasės mokinukė Emilija Baniūnaitė su tėveliu.

Kaziuko mugės autoritetinga komisija apdovanojo Nojų Gutauską, Lėją Kazakevičiūtę, Pauliną Žiogelytę, Akvilę Stonytę, Gabiją Aleksandravičiūtę, Mileną Pipiraitę, gausiai dalyvavusią 1a klasę, Raimondą Katinienę ir suaugusiųjų žmonių su negalia dienos centro geriausius Kaziuko mugės prekybininkus.

Dėkojame visai mokyklos bendruomenei už geranoriškumą, kūrybiškumą ir bičiulystę, už puikiai kartu praleistą laiką.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos