Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Skaitymo iššūkio „Žaidžiame „Draugoteką“ apdovanojimai

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-10-28
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 26 dieną Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje vyko skaitymo iššūkio žaidimo „Žaidžiame“ „Draugoteką“ dalyvių apdovanojimo renginys.

Tai Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos su partneriais vykdomo projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ baigiamasis renginys. Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka yra šio projekto partnerė.

Į renginį atvyko „Draugoteka“ žaidimu susidomėję ir smalsiai nusiteikę Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 7A klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Dangira Nefiene. Linksmas ir išradingas renginio vedėjas Valdemaras Liudvinavičius susitikimą pradėjo trumpai pristatydamas žaidimo rezultatus.

Vėliau septintokai pasinėrė į renginio vedėjo pasiūlytą nuotykį – protų kovų žaidimą. Mokiniai aktyviai atsakinėjo į vedėjo užduodamus klausimus apie „Draugotekos“ mobiliąją programėlę, edukacinius užsiėmimus „Žaidžiame Draugoteką” bei knygų kolekciją.

Daugiausiai taškų surinko ir pirmą vietą iškovojo Liepa Laskauskaitė, antroji vieta atiteko Mingailei Mikėnaitei, o trečioji – Rugilei Kuliešiūtei. Dovydas Baniūnas pelnė paguodos prizą. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti projekto organizatorių prizais: stalo žaidimais ir knygomis, skatinančiomis pažinti krašto kultūrą.

Šio nuotaikingo renginio metu laikas neprailgo. Bibliotekos salėje netrūko mokinių šurmulio, juoko bei gerų emocijų.

 

                                                                                                                       Vaikų literatūros ir edukacijos skyriaus informacija

https://anyksciuvb.lt/skaitymo-issukio-zaidziame-draugoteka-apdovanojimai/

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos