Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

6b STEAM veiklose

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2024-03-15
  • Kategorija: Pranešimai

   Kovo 12d. Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 6b klasės mokiniai dalyvavo karjeros ugdymui skirtose Utenos STEAM centro organizuojamose edukacinėse veiklose.

Mokiniai  mokėsi ir atliko praktinius  darbus astrofizikos-aeronautikos ir chemijos-biologijos laboratorijose. Edukatoriai-mokytojai suteikė daug naujų žinių ir mokė, kaip jas pritaikyti praktikoje. Astrofizikos-aeronautikos laboratorijoje mokiniai mokėsi pažinti ir išmatuoti kraterius Žemėje ir Mėnulyje, kaip pikselių atstumą apskaičiuoti kilometrais. Sužinojo, kas yra asteroidai, bolidai ir kuo skiriasi meteoritas nuo meteoro. Dirbdami biologijos-chemijos laboratorijoje, sužinojo, kokias natūralias medžiagas naudoti kosmetinių priemonių gamyboje, kaip pasigaminti kūno balzamą, kūno šveitiklį ir dantų pastą. Naudodamiesi laboratorijos įranga, vadovaudamiesi tiksliu darbo aprašu pasigamintas priemones mokiniai parsivežė namo.

Naujos patirtys ir žinios yra vertingos mokiniams. Dėkojame laboratorijų šeimininkams Arvydui ir Linai už puikias praktines veiklas ir pažintį su mokslo pasauliu.

                                                                                                                     6b auklėtoja  S.Banienė                                      

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos