Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Laisvės gynėjų diena

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-01-13
  • Kategorija: Pranešimai

Šiais metais pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ Lietuvoje vyksta jau šešioliktą kartą. Kasmet minėjimas įgauna vis naują, ypatingą prasmę, nes laisvėje gimusios kartos Sausio 13-osios įvykius pažįsta tik iš senelių, tėvų pasakojimų ir istorijos vadovėlių. Todėl labai svarbu perduoti žinią jaunajai kartai apie 1991 metų sausio įvykių svarbą ir prasmę mūsų valstybei.

Prieš 32 metus Lietuva nebuvo NATO ir ES narė, Lietuvos teritorijoje vis dar šeimininkavo okupacinė kariuomenė, tačiau vieninga ir laisvės trokštanti tauta tomis dienomis apgynė Nepriklausomybę ir pasipriešino agresoriui. Laisvės gynėjų dienos minėjimas yra puiki proga parodyti sau ir visam pasauliui (taip pat ir potencialiems agresoriams karo Ukrainoje kontekste), kad ir šiandien esame vieningi ir pasiruošę apginti iškovotą laisvę.

Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos bendruomenės nariai aktyviai įsijungė į pilietinę iniciatyvą. Mokyklos fojė papuošė stendas, skirtas Laisvės gynėjų atminimui. Mokytojai pamokų metu priminė, kad netekdami Laisvės prarandame ir galimybę tobulėti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos