Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Minime Tarptautinę antikorupcijos dieną

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2022-12-08
  • Kategorija: Pranešimai

Gruodžio 9 diena – Tarptautinė antikorupcijos diena. Ši diena pasirinkta todėl, kad  2003 metais Meridoje (Meksika) įvyko aukščiausio politinio lygio konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją. Mūsų mokykla yra Sąžiningumo mokyklų tinklo narė.

Šiais metais Antikorupcijos dieną mokiniai pažymėjo kurdami skaidrumo vėliavas. Skaidrumo vėliavų iniciatyvos tikslas – naujais būdais įtraukti moksleivius į diskusiją apie vertybes. Etikos ir pilietinio ugdymo pamokų metu 5–10 klasių moksleiviai skaidrumo vėliavoje vaizdavo tris simbolius: šviesą, langą ir padidinamąjį stiklą. Simbolių reikšmės: šviesa – kas man yra skaidrumas mokykloje, langas – manau, galiu skatinti sąžiningą elgesį klasėje, padidinamasis stiklas – rodau tinkamą elgesį kitiems.

Vyko diskusijos apie korupciją, skaidrumą, vertybes. Mokiniai žiūrėjo filmą „Skaidrumo laboratorija“, kurį apie mūsų mokyklos antikorupcines veiklas sukūrė režisierius Jonas Ohmanas. Manau, mūsų atliekamas darbas yra labai svarbus. Tai tyras lašelis kovoje su visuomenės negerovėmis: kyšininkavimu, nesąžiningumu, papirkinėjimu, nusirašinėjimu, darbų plagijavimu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos