Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Lapkričio 16-oji Tarptautinė tolerancijos diena

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2022-11-16
  • Kategorija: Pranešimai

Lapkričio 16–oji yra minima daugelyje demokratinių valstybių nuo 1995 m., kai UNESCO šią dieną paskelbė Tarptautine tolerancijos diena. Šis minėjimas yra inicijuojamas kasmet nuo 2003 metų Lietuvoje ir yra Tarptautinės komisijos įgyvendinamos Švietimo apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmogiškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programos dalis.

Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos namas. Tolerancijos dienos ženklas -namas – skirtas išreikšti tai, jog žmonės gyvena visuomenėje kaip daugiabutyje name, kuriame kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo bendrauti, gyventi kaimynystėje.

Dailės mokytoja Gailutė Stakienė su mokiniais sukūrė meninę instaliaciją, skirtą Tarptautinei tolerancijos dienai paminėti. Žemės planeta – mūsų visų namai. Kur begyventume, kurios tautybės, religijos bebūtume, turime siekti priimti žmonių skirtumus, nesusipriešinti. Tolerancija yra savotiškas taikos, taikaus sambūvio tarp žmonių sinonimas. Būkime pakantūs, malonūs vieni kitiems. Būkime išmintingi.  

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos