Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Šokių konkursas „Pavasaris šokio ritmu 2023“

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Anykščių A. Baranausko pagrindinė mokykla laikosi tradicijų ir toliau efektingai švenčia Tarptautinę šokio dieną, kuri minima balandžio 29 dieną, o švenčiama nuo 1982 metų UNESCO sprendimu. Mokykloje jau antrą kartą organizuojamas šokių konkursas „Pavasaris šokio ritmu 2023“, skirtas būtent šiai dienai paminėti. Šiemet konkursas pritraukė net 18 komandų, kurias sudarė 1–9 klasių mokiniai.

1–4 klasių mokinius konkursui ruošė šokių mokytoja Goda Zaleckė, o 5–9 klasių mokiniai ruošėsi su auklėtojais ar net savarankiškai! Kiekviena klasė turėjo laisvę pasirinkti sau artimą šokio stilių bei muziką šokio atlikimui. Šiemet konkurse susipynė skirtingi šokio stiliai – lietuvių liaudies, disko, pramoginiai ar gatvės šokiai. 

Komisija buvo itin kompetentinga. Ją sudarė šokio renginių organizatorius, choreografas bei anykštėnas ir buvęs A. Baranausko mokyklos mokinys Mindaugas Lekauskas, Anykščių rajono savivaldybės Švietimo , kultūros ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Banienė, Jono Biliūno gimnazijos šokių mokytoja Miglė Baltrušiūnė. Komisijai teko nelengva užduotis, nes šiemet dalyviai itin stebino savo sceniniu įvaizdžiu, šokio žanrų įvairove bei energija.

1–4 klasių nugalėtojais tapo 3a klasės rokerių grupė „Amžini angelai“, antroji vieta atiteko 1b klasės mokinių komandai, kuri atliko lietuvių liaudies ratelį „Eikš ir tu“, o trečiąją vietą iškovojo 4a klasės „Kaubojai“, kurių įvaizdis visus sužavėjo ir nukėlė į Laukinius vakarus.

5–10 klasių nugalėtojų taurė šiemet iškeliavo 6a klasės „Reperiams“, kurie pasirinko atlikti gatvės šokių stiliaus šokį, antrąją vietą iškovojo 8a klasės lietuvių liaudies šokis „Linksmapolkė“, o trečiąja vieta džiaugėsi 6b klasės mokinių grupė šokusi ritminį šokį „Įjunk šokį“. 

Dėkojame mokyklos režisierei Alvyrai Simanonienei už pagalbą organizuojant konkursą, mokyklos mokiniams Liepai Laskauskaitei ir Domantui Mikštai, Augustei Mikulionytei ir Titui Stalnioniui už puikų renginio vedimą, „Intrus“ šokėjoms Amelijai Puikytei, Miglei Gudonytei, Gabijai Katinaitei ir Domilei Makauskaitei už energingus pasirodymus. Nuoširdus ačiū klasių auklėtojoms ir visai mokyklos bendruomenei už iniciatyvas ir idėjas.

Džiaugiamės, kad šokis, kaip meno rūšis, yra prieinamas kiekvienam! Todėl sveikiname visus šokančius, kuriančius šokį, mėgstančius jį ir dar neatradusius šokėjų savyje! 

Su Tarptautine šokio diena!

 

                                           Goda Zaleckė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos