Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Frankofonijos šventė

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-03-24
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 20 d. Anykščių L. Ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje vyko prancūzų kalbos šventė „Vive l‘amitié“ („Tegyvuoja draugystė“), skirta Tarptautinei frankofonijos dienai paminėti. Popietėje dalyvavo 5 ir 6 klasių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos ir Antano Vienuolio progimnazijos mokiniai, besimokantys prancūzų kalbos.

      Frankofonija – tarptautinė organizacija, vienijanti šalis ir regionus, kurių bendra kalba yra prancūzų kalba. Tai 84 šalys visuose 5 žemynuose. Frankofonija – tai daugiakalbystė, inovatyvumas, naujos galimybės, spalvinga kultūrų įvairovė, demokratijos ir tolerancijos sklaida.

      Šventę organizavo šauniosios bibliotekininkės Ramunė ir Rimvydė. Pirmiausia susipažinome vieni su kitais. Čia skambėjo prancūziška muzika, buvo žiūrimi videoklipai apie Paryžių, įvairių tautų vaikų draugystę. Mokiniai, pasiskirstę  komandomis, atliko įvairias užduotis, dalyvavo viktorinoje apie Prancūzijos istoriją, geografiją, literatūrą, garsius šios šalies žmones. Pabaigoje laukė vaišės, prancūziškas batonas (une baguette) su džemu (la confiture), saldainiai (des chocolats) su arbata ir smagus pasibendravimas. Esame dėkingi Vaikų skyriaus visai komandai ir savo draugams vienuoliečiams už ilgalaikį bendradarbiavimą, nuotaikingą šventę ir už šiltą priėmimą. Lauksime kitų susitikimų!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos