Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Mokiniai sodino mišką

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2024-04-21
  • Kategorija: Pranešimai

Balandžio 16 d. Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 4b, 6b ir 7b klasių moksleiviai (mokytojos D.Barauskienė ir S. Banienė) tęsia gražią miško sodinimo tradiciją. Padedami Kavarsko girininkijos girininko V. Juodviršiaus, Kurklių šilo miško kirtavietėje mokinukai pasodino apie 900 eglučių. Vaikai sužinojo, kad eglutės buvo iškirstos, nes jas apniko medžių kenkėjas žievėgraužis tipografas ir jos nudžiūvo. Dėl klimato atšilimo kenkėjų daugėja, o eglės labiau prisitaikiusios augti šaltesnėse klimato zonose – tad jos natūraliai užleidžia vietą naujoms medžių rūšims.

Vaikai, dalyvavę miškasodyje, prisidėjo prie žaliuojančios Lietuvos kūrimo. Pasodinę medelius, ne tik tausojame gamtą, bet ir prisidėjome prie geresnio ir gražesnio pasaulio kūrimo.

Balandžio 20 d. visos Lietuvos piliečius Valstybinių miškų urėdija, Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Aplinkos ministerija kviečia miškui ir dainai neabejingus piliečius į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“. Nacionalinis miškasodis – didžiausia kasmetinė medžių sodinimo šventė, kuri šiais metais bus skirta Lietuvos Dainų šventės šimtmečiui.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos