Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Anykščių rajono mokinių konferencija „Mokinių gamtotyriniai darbai“

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2024-04-15
  • Kategorija: Renginiai

Šių metų balandžio 11 d. Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcijos Anykščių regioninio parko Lankytojų centre vyko Anykščių rajono 5–10 kl. mokinių konferencija „Mokinių gamtotyriniai darbai“. Konferencijos tikslas yra skatinti mokinius tyrinėti savo krašto aplinką, ugdyti kūrybinius, intelektinius ir praktinės veiklos gebėjimus.

Konferencijoje savo atliktus darbus pristatė šie Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos mokiniai:

  1. 5a mokinė Meda Šimkutė pristatė tiriamąjį darbą ,,Gyvybės pradžia‘‘. Mokinė tyrė, ar įmanoma išperinti viščiuką savo pačios pasigamintame inkubatoriuje, ir rezultatus lygino su gamykliniu inkubatoriumi. Darbas pavyko puikiai, gamykliniame inkubatoriuje iš vieno kiaušinio (buvo padėti trys) buvo išperintas viščiukas.
  2. 5a mokinys Ignas Stasiukaitis pristatę tiriamąjį darbą ,,Spygliuočių medžių spyglių ir sakų tyrimas‘‘. Mokinys tyrinėjo kieme augančius spygliuočius, kuo skiriasi jų spygliai, kuo skiriasi dekoratyviniai spygliuočiai nuo natūraliai augančių bei spygliuočių sakų savybes ir naudą žmonėms. Mokinys į konferenciją atsinešė parodyti, kaip atrodo jo paties pagaminti sakų gintarėliai.
  3. 7b mokiniai Domantas Deresevičius ir Lukas Šlenys pristatė tiriamąjį darbą ,,Kerpės – oro taršos indikatoriai‘‘. Mokiniai tyrinėjo apylinkėse augančias kerpes, nustatė jo rūšį bei naudodamiesi metodinėmis priemonėmis, nustatė oro užterštumo zonas. Iš komisijos mokiniai sulaukė rekomendacijų praplėsti tyrimo apimtį ir apie Anykščių krašto oro užterštumą parašyti straipsnį.

Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir knygomis. O komisijos atrinktiems dalyviams, tarp kurių buvo visi mūsų mokyklos dalyviai, buvo įteiktos Valstybinės miškų urėdijos dovanos.

 Šaunu, kad jauni žmonės domisi supančia aplinka ir ją tyrinėja. Dėkojame dalyviams ir organizatoriams.

 

Mokytojos Skirmantė ir Vaida

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos