Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

Baigiamasis septintokų renginys

Baigdami projektą „Antanas Baranauskas – įvairiapusio talento žmogus“ septintokai skubėjo į Antano Baranausko ir Antano Vienuolio-Žukausko memorialinį muziejų, kad pristatytų, ką sužinojo, atrado, pamatė vykdydami projektą.

                      O atlikta ir padaryta daug. Išverstos pasirinktos Antano Baranausko surinktos pasakos, išmoktos ištraukos vokiečių ir rusų kalbomis, skaičiuoti žingsniai iki su Baranausku susijusių objektų, pristatyti matematiniai terminai, fizikos ir biologijos pamokose sukurti kryžiažodžiai, technologijų pamokose siuvinėti skirtukai su šilelio augalais, poemos iliustracijos. Integruotose lietuvių kalbos ir literatūros bei informacinių technologijų pamokose padirbėta iš peties – pasiskirstę po du, o kai kas ir vienas ieškojo, kokios vietos mena Poetą, kokie jo atminimo įamžinimo ženklai yra mieste ir viską, ką surado, sudėjo į virtualią knygą.

                      Muziejaus direktorius Antanas Verbickas ir kuratorius Tautvydas Kontrimavičius atidžiai klausėsi mokinių pristatymų, padėkojo už domėjimąsi Baranausko asmenybe.

                                           Auklėtojos Jūratė ir Rūta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į mokyklą
Naujienų archyvas