Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla

STEAM olimpiada Klaipėdos universitete

  • Paskelbė : Nerija Širvelienė
  • Paskelbta: 2023-05-02
  • Kategorija: Išvykos

2023 m. balandžio 28 d. įvyko Klaipėdos universitete Lietuvos 5–8 kl. mokinių STEAM olimpiados baigiamasis etapas. Šios olimpiados unikalumas – tai vienintelė olimpiada, kuri iš visų Lietuvos regionų savivaldybių sukviečia jaunuosius talentus ir gamtos žinovus, kurie savo savivaldybėje tapo nugalėtojais. Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institutas kartu su Botanikos sodu prisideda prie holistinio mokinių smalsumo ugdymo ir gamtos paslapčių atskleidimo. Susidomėjimas gamtos išsaugojimu nuolat didėja, todėl svarbu į šią sritį pritraukti aktyvius ir motyvuotus mokinius.

Iš Anykščių rajono buvo pakviesti 4 mokiniai: du iš Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos, viena mokinė iš Antano Vienuolio progimnazijos ir vienas iš Troškūnų Kazio  Inčiūros gimnazijos. Iš A. Baranausko pagrindinės mokyklos  į olimpiadą vyko 6a klasės Liudas Žemaitis ir 7a klasės Arentas Vogulis. Mokiniams padėjo pasiruošti mokytojos Skirmantė Banienė  ir Vaida Pranckūnaitė.

Mokiniai sprendė įvairaus sudėtingumo užduotis, kurios  ugdo mokinių pažintinius interesus, skatina kritiškai mąstyti, kūrybiškai ir savarankiškai veikti. Tuo metu, kol mokiniai atliko olimpiados užduotis, mokytojams vyko net trijų skirtingų temų seminaras: apie  mokymosi analitiką bendrojo ugdymo mokyklose, apie  jūrinių mikroorganizmų panaudojimą gamyboje ir apie  aplinkosauginio ugdymo integraciją į mokomuosius dalykus. Po to vyko mokinių pažintinė veikla Klaipėdos universitete atskirose grupėse:  apie Arkties tyrimus, plastiko paplitimą, dronų panaudojimą gamtos tyrimams ir paukščių pažinimą.

Dėkojame dalyviams, šauniai atstovavusiems Anykščių rajonui, savo mokyklai ir parodžiusiems savo geriausius gebėjimus bei žinias. Ačiū organizatoriams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į mokyklą
Naujienų archyvas